U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Breda opgeschrikt door liquidatie op Lunetstraat

Gepost 2017/01/07

Buurtbewoners van de Lunetstraat in Breda werden vrijdagavond opgeschrikt door een serie knallen. Toen de bewoners naar buiten keken zagen ze een auto hard wegrijden en een man levenloos op de stoep liggen in de buurt van de bushalte.

De politie kreeg enkele minuten daarna de melding van een schietpartij waarbij naar later bleek een 60-jarige Bredanaar om het leven is gekomen.

De agenten die als eerste ter plaatsen waren zijn direct begonnen met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden.

De politiemensen werden ter plaatse aangesproken door een familielid van het slachtoffer waardoor de identiteit snel duidelijk was. Er werd direct gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. Hierbij werd ook een hoogwerker van de brandweer ingezet op de plaats delict te verlichten.

Omstander aangehouden

Een 25-jarige man uit Etten-Leur werd omstreeks 01.10 uur op de Dijklaan aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om daar te vertrekken. Hij probeerde van dichtbij foto’s te maken van de overledene.

Vluchtauto

Getuigen melde de politie dat de dader(s) gevlucht zijn in een donkere auto.

Enkele uren na de liquidatie werden er in Gilze en in het Belgische Essen uitgebrande auto’s  aangetroffen.

De Politie onderzoekt of er een verband is.

 

Foto's